De Afbouwacademie: platform voor bijscholing en innovatie

‹ Terug naar overzicht
Geplaatst op:
Op 14 februari 2023 hebben vakbonden CNV en FNV en ondernemersorganisatie NOA De Afbouwacademie gelanceerd. Dit online platform presenteert een actueel aanbod van trainingen, e-learnings en informatie over innovatie. Dit gebeurt gratis of tegen lage kosten, dankzij subsidiebijdragen van het O&O fonds Afbouw. Doelgroepen zijn werknemers en ondernemers in de Afbouwsector. De partijen spelen hiermee in op de toenemende behoefte aan goed gekwalificeerd personeel. Daarnaast bevordert De Afbouwacademie de duurzame inzetbaarheid van vakmensen.

Binnen de sector afbouw zijn de specialismen plafond- en wandmonteur, stukadoren, dekvloeren leggen en natuursteenbewerken werkzaam. Werknemers en zzp’ers in deze sectoren moeten zich voortdurend blijven ontwikkelen om goed, veilig en duurzaam inzetbaar te blijven.


Ambassadeurs

De Afbouwacademie ondersteunt hierbij met een website met een sectorspecifiek aanbod van klassikale trainingen van o.a. leveranciers, producenten en branche-opleiders. Tevens kan men deelnemen aan gratis e-learnings. Ambassadeurs gaan werkgevers bezoeken om hen te informeren en te stimuleren om hun werknemers bij te scholen. Tevens zullen zij inventariseren op welke gebieden de ondernemers extra ondersteuning nodig hebben.


Subsidie

Om de drempel verder te verlagen subsidieert het O&O-fonds Afbouw een groot deel van de cursus- en verletkosten. Vrijwel alle trainingen op de site kennen bovendien – wederom dankzij subsidie – een startgarantie: zo weten deelnemers zeker dat zij de gewenste training kunnen gaan volgen.


Nieuwsbrief

Wie goed geïnformeerd wil blijven over het groeiende aanbod van trainingen, kan zich inschrijven voor de nieuwsbrief op de website. Dit kan via de site www.afbouwacademie.com. Wie daarnaast een account aanmaakt voor de online trainingen kan gratis e-learnings volgen.