Het Nationaal BIM Platform organiseert BIMPraat

‹ Terug naar overzicht
Geplaatst op:
Het Nationaal BIM Platform organiseert op 12 december een BIMPraat-bijeenkomst over BIM op de bouwplaats. Deze uitvoeringsfase is weliswaar een korte fase in de levenscyclus van een bouwwerk, maar het gebruik van BIM heeft een grote impact op deze fase. Deze kennissessie zit vol praktijkverhalen, waarbij de sprekers een blik werpen op de implementatie van een deel van een roadmap.

In toenemende mate werkt de sector met Bouwwerk Informatie Modellen (BIM) en niet in de minste plaats in de bouwfase. De kwaliteit in deze uitvoeringsfase van een project is van groot belang voor de eigenaar van het bouwwerk omdat het veel invloed heeft op de latere beheerfase. Maar ook voor de bouwer is het een belangrijke fase, omdat de producten op dit moment worden omgezet naar geld.
Risico’s vertalen zich naar faalkosten waarvan iedereen weet dat ze er zijn, maar niemand ze in projectkosten kan uitdrukken. Hulpmiddelen die met de komst van nieuwe technologieën zijn ontstaan en die tijdens de uitvoering van een bouwproject kunnen worden gebruikt, zijn onmiskenbaar verbonden met BIM op de bouwplaats.

Inhoud en programma

Deze BIMPraat zit vol met echte praktijkverhalen waarbij de sprekers een blik werpen op de waarde van BIM bij de implementatie van een deel van een roadmap. Aan de hand van deze praktijkcase krijgen deelnemers aan deze BIMPraat inzicht in de stappen van het traject die leiden naar een volwassen gebruik van BIM.
Een van de sprekers is Mathijs Natrop van Solidu bouw en advies die laat zien hoe een implementatie van BIM op de bouwplaats in de praktijk uitgevoerd wordt bij Janssen de Jong Bouw. De andere spreker is Eelco van Es van Construsoft die diverse procesoplossingen voor Virtual Design & Construction zal tonen, zoals die ook integraal bij VolkerWessels zijn geïmplementeerd. Het gevolg van deze werkwijze zijn procesoptimalisatie en efficiëntere samenwerking zijn het gevolg. Een belangrijk neveneffect is het reduceren van faalkostenreductie.

Aanmelden kan via de website van het Nationaal BIM Platform.