In memoriam Terry Woudenberg

‹ Terug naar overzicht
Geplaatst op:
Terry Woudenberg is zaterdag 18 december jl. op 59-jarige leeftijd overleden. Iedereen wist dat het er aan zat te komen, ruim anderhalf jaar geleden werd bij hem de progressieve spierziekte ALS gediagnostiseerd. Echter als het nieuws binnenkomt, is het toch onverwachts.

Ik heb met Terry heel wat prachtige projecten mogen beschrijven in PWi. Het laatste was het spectaculaire nHOW Amsterdam RAI Hotel begin 2020. Daar vertelde hij me geëmotioneerd dat bij hem de ziekte ALS was geconstateerd. Je hoorde het al een beetje aan zijn stem, zijn belangrijke instrument om te doen waar hij goed in was, zoals hij het zelf noemde “praatjes verkopen”.

 

Maar hij verkocht natuurlijk plafondsystemen. Eerst als Area Sales Manager voor Saint-Gobain Ecophon en sinds 2006 als projectadviseur voor Hunter Douglas Architectural Nederland. Een aantal grote bekende projecten die hij namens Hunter Douglas Architectural Nederland begeleidde zijn ‘De Rotterdam’, de ‘Noord-Zuidlijn’ in Amsterdam en het ‘Station Delft’.

 

Wij spraken ook vaak over zijn grote hobby’s, fietsen en voetbal. Fietsen bijvoorbeeld in de heuvels rondom Berg en Dal toen zijn zoon Lucas bij NEC in Nijmegen voetbalde en als het even kon, dan zat Terry in het stadion om zijn zoon aan te moedigen. De laatste jaren bij Heerenveen, waar hij ook erg bij betrokken was. Dat blijkt wel uit het feit dat Heerenveen-trainer bij ESPN hevig geëmotioneerd vertelde waarom Lucas niet mee kon spelen tegen Cambuur afgelopen weekend.

 

Nadat hij te horen had gekregen dat hij aan de ziekte ALS leed, werd Terry strijdbaar. Hij zette zich in voor fundraisingactiviteiten om geld in te zamelen voor nader onderzoek naar de progressieve ziekte. Hij wist dat dit voor hem te laat zou komen, maar hij deed het voor anderen die er wellicht in de toekomst baat bij kunnen hebben. Terry heeft zaterdag de strijd verloren.

 

Wij wensen zijn familie, vrienden en oud-collega’s veel sterkte.

 

Wilbert Leistra

Uitgever en hoofdredacteur PWi

 

Peter Vorstenbosch

Uitgever BDU Vakmedia, oud-uitgever PWi

 

 

 

Met groot verdriet hebben wij kennis genomen van het overlijden van onze geliefde collega Terry Woudenberg. Onze gedachten en medeleven gaan uit naar zijn vrouw, kinderen en naasten. Sterkte en kracht in deze moeilijke periode.

 

Hunter Douglas Europe