SIG bundelt services op bekroonde logistieke hotspot

‹ Terug naar overzicht
Geplaatst op:
SIG Benelux, marktleider op het gebied van technische isolatie en specialistische afbouw in Nederland en België, opent een nieuw distributiecentrum en hoofdkantoor op de Industrieweg in Waalwijk (bedrijventerrein Haven). Door de bundeling van services zoals logistiek en klantenservice, is het bedrijf naar eigen zeggen in staat om dichter op de business te acteren en de vestigingen door het hele land nog beter te ondersteunen. Daarbij valt te denken aan de voordelen van schaalgrootte en voorraadbeheer.

De verhuizing van alle voorraad, materialen en medewerkers van onder andere Tilburg en Oisterwijk naar de Industrieweg 17 in Waalwijk is een enorme logistieke uitdaging. De marktleider in afbouwmaterialen en technische isolatie in de Benelux vraagt zijn klanten en leveranciers dan ook begrip hiervoor. De medewerkers doen er alles aan om ervoor te zorgen dat klanten zo weinig mogelijk hinder van de verhuizing ondervinden. De divisies AfbouwSpecialist en Technische IsolatieSpecialist zijn al operationeel vanuit de nieuwe locatie; gedurende de maand juli zullen alle relevante afdelingen naar de Industrieweg 17 verhuizen.

SIG op bekroonde logistieke hotspot

Het pand heeft een oppervlakte van maar liefst 15.000 m2 en ligt op een tot driemaal toe bekroonde logistieke hotspot van Nederland: gebied Tilburg/Waalwijk, bedrijventerrein Haven. SIG beoogt nog flexibeler te worden, sneller besluiten te kunnen nemen en de communicatie tussen medewerkers en overige stakeholders gemakkelijk te maken. In het nieuwe gebouw werken een kleine honderd medewerkers in een open, lichte en transparante omgeving. In het ontwerp is rekening gehouden met de ambitie van SIG om verbinder te zijn in de bouw (specialist voor de specialist). Het is een moderne werkomgeving en tegelijkertijd ontmoetingsplaats voor klanten en leveranciers. Ook met ontspanning en veiligheid is rekening gehouden: een goed ventilatiesysteem zorgt ervoor dat 95 procent van de lucht continue wordt ververst en door het hele pand wordt veel groen aangebracht. Het gebouw betreft een ontwikkeling van VolkerWessels Logistics Development (VWLD) en is ontworpen door Kern Architecten, het kantoorinterieur is ontworpen door Atelier Robidoux. Systabo is als hoofdaannemer verantwoordelijk voor de realisatie.