Knauf MaxSpace: het ideale profiel voor méér ruimte per m²

‹ Terug naar overzicht
Geplaatst op:
Met de toenemende binnenstedelijke verdichting zoals in de Randstad, groeit de vraag naar slimme oplossingen voor het optimaliseren van beschikbare ruimte. Knauf introduceert een slank wandsysteem met een wanddikte van slechts 125 mm – een besparing van bijna 40 procent in vergelijking met de gebruikelijke wanddikte van 205 mm – dat voldoet aan de normen voor geluidsisolatie en brandveiligheid. Ideaal voor het scheiden van ruimtes in appartementen, studio’s, studentenflats en hotels.

Optimalisatie gebruiksoppervlakte (GBO)

Knauf introduceert een slank wandsysteem waarmee de gebruiksoppervlakte (GBO) van gebouwen fors geoptimaliseerd kan worden. In vergelijking met de gebruikelijke 205 mm dikke woningscheidende wand is de winst 8 cm ofwel 40 m² bij 100 woonunits*. Dit betekent 40 m² meer om te verkopen, 40 m² meer om te verhuren of 40 m² minder bruto vloeroppervlakte!

*met een wandlengte van 5 meter.

 

Slank wandsysteem

Het Knauf MaxSpace-systeem bestaat uit een standaard CW-50 profiel met aan beide kanten kokosvilt en een extra stalen flens. Hierop kunnen gipsplaten worden bevestigd. Het kokosvilt zorgt voor geluidsisolatie door een akoestische ontkoppeling, waardoor geluid niet direct via de wandstaanders wordt overgebracht.

 

Duurzame keuze voor het milieu

Deze nieuwe, enkelschalige opbouw is duurzaam voor het milieu. Niet alleen door toepassing van biobased materiaal maar ook door minder materiaalgebruik. Namelijk drie strekkende meter minder staal per m² en één vierkante meter minder glaswol per m². Knauf MaxSpace biedt een efficiënte en duurzame oplossing voor slank bouwen zonder in te leveren op geluidsprestaties en brandprestaties die voldoen aan EI60. De ideale keuze voor wie op zoek is naar een ruimtebesparende oplossing in stedelijke gebieden.

 

Afbouwmarkt ondersteunt MaxSpace

Meerdere afbouwers, aannemers en leveranciers zijn betrokken geweest bij de ontwikkeling van dit systeem, ander andere Bot Bouw, MAT Afbouw, Steelframe en Wouters Totaal Afbouw. Knauf onderzoekt momenteel de mogelijkheden om het systeem in de toekomst nog breder in te zetten.

 

Meer informatie: knauf.com/nl-nl