Afbouw Vakdagen is voor vakmensen die meters willen maken

‹ Terug naar overzicht
Geplaatst op:
Op 8 en 9 november 2023 vindt de eerste editie van Afbouw Vakdagen plaats in Evenementenhal Gorinchem. Dit is het enige vak evenement voor de complete afbouwbranche in Nederland waar product en ontmoeten centraal staat. In samenwerking met de NOA wordt daarnaast een kennisprogramma opgezet voor de professional. Op Afbouw Vakdagen staan leveranciers, groothandels, fabrikanten en distributeurs binnen de volgende hoofdsectoren van NOA: stukadoren, plafond & wand, vloeren & terrazzo, natuursteen, tegelzetten en schilders.

Eline Kuijsters, Marketing Event Manager bij organisator Easyfairs: “We hebben er enorm veel zin in! Het is altijd spannend hoe een lancering uitpakt, maar we zien heel veel animo in de markt en dat geeft veel vertrouwen. De aanmeldingen voor het event zijn binnengestroomd en er staan zo’n honderd deelnemers ingetekend op de plattegrond. Daarnaast zijn er mooie partijen die naast NOA met ons samen willen werken om een succes te maken van deze editie, zoals Volandis, het Neerlandsch Stucgilde en Bovatin. We krijgen zo een interactief, maar ook leerzaam programma voor de professional uit de afbouwbranche”.

 

Speciaal voor ondernemers en zzp’ers
Tijdens Afbouw Vakdagen wordt er aandacht geschonken aan ondernemers. Kuijsters: “Een groot gedeelte van de branche is zzp’er of ondernemer. Deze professionals komen voor andere uitdagingen te staan dan werknemers. Daarom hebben we op beide dagen bijvoorbeeld speeddatesessies waar je direct vrijblijvend een vraag kunt stellen aan partijen zoals een verzekeraar, een advocatenbureau, maar ook Volandis en NOA. Zo kom je als ondernemer laagdrempelig in contact met de mensen die jou kunnen helpen.”

 

Kennis, demo’s en innovaties
Naast netwerken is er ook genoeg te beleven. Op het Kennisplein worden verschillende sessies georganiseerd waar je gratis aan deel kunt nemen. “We hebben veel presentaties over onderwerpen binnen de afbouwbranche (zoals veilig werken, de ontwikkelingen in de woningmarkt en duurzaam bouwen), maar op de eerste dag hebben we ook een Keynote-spreker die alles gaat vertellen over kunstmatige intelligentie. Super interessant om een kijkje in de toekomst te krijgen en wat dit voor de afbouwsector gaat betekenen!” Naast de sessies op het Kennisplein worden er op het Stuc Demoplein verschillende decoratieve technieken gedemonstreerd. Hiervoor is een samenwerking aangegaan met het Neerlandsch Stucgilde. Tenslotte presenteert een selectie exposanten hun innovaties die genomineerd zijn voor de Afbouw Innovatie Publieksprijs. Bezoekers kunnen op het event stemmen welke innovatie in hun ogen het meest innovatief is voor de afbouwbranche. De winnaar wordt donderdag 9 november om 20.00 uur bekend gemaakt op het Kennisplein.

 

Ontmoet de complete afbouwbranche
Op de beursvloer staat een groot aanbod van oplossingen en diensten binnen de verschillende hoofdsectoren. Zo’n honderd leveranciers, groothandels, fabrikanten en distributeurs presenteren én demonstreren de nieuwste producten. “Dit is hét moment om zowel je relaties de hand te schudden als bij nieuwe leveranciers een kijkje te nemen. We maken deze ontmoeting graag zo laagdrempelig mogelijk en hebben daarom een gratis hapje en drankje voor zowel de exposant als de bezoeker. Voor de werklieden die het overdag erg druk hebben, zijn we zelfs tot 21.00 uur geopend. En ben je NOA-lid? Dan is er op woensdagavond aansluitend nog een feestavond!”

 

Registreer je gratis

Via PWi kun je met code MP2542 gratis een ticket bestellen voor jou en je collega’s. Ga naar www.afbouwvakdagen.nl, registreer en vul de code in.

 

Foto’s zijn sfeerbeelden van de SGA Vakdagen 2019