Akoestische producten van Rockfon behalen C2C Certified Silver certificaat

‹ Terug naar overzicht
Geplaatst op:
Maar liefst 86 Procent van de akoestische oplossingen van Rockfon behaalt het Cradle to Cradle Certified® Silver certificaat volgens versie 4.0 van de wereldwijde duurzaamheidsstandaard. Dit meldt moederbedrijf Rockwool in een persbericht.

Sinds 2021 is Cradle to Cradle (C2C) de primaire keuze van Rockfon voor duurzaamheidscertificering om klanten onafhankelijke verificatie te bieden op vijf duurzaamheidsfocusgebieden: materiaalgezondheid, productcirculariteit, luchtkwaliteit & klimaatbescherming, water- en grondbeheer en sociale rechtvaardigheid. De certificatie betekent dat Rockfon producten zijn ontworpen met het oog op een vermindering van de CO₂-uitstoot en het waterverbruik, bijdragen aan de circulaire economie, grondig worden beoordeeld op materiële gezondheidskwesties en de focus op een positieve bijdrage aan de samenleving integreren.

 

Zware taak

“Echte actie ondernemen om duurzaamheidsdoelstellingen te bereiken en onweerlegbaar bewijs leveren van betere prestaties is een zware taak. C2C-certificering neemt het giswerk weg uit duurzaamheidsmaatregelen voor producten”, zegt Parik Chopra, Managing Director bij Rockfon.  “C2C Versie 4.0 biedt Rockfon een waardevolle en bewezen benchmark tegen de toenemende focus op duurzaamheidsprestaties”, voegt Parik Chopra toe. “Het stelt ons niet alleen in staat om onze vooruitgang op het gebied van duurzaamheid te meten aan de hand van onze gestelde doelen, maar het onderscheidt ons ook in de markt omdat we leiderschap en toewijding tonen in elk aspect van duurzaamheid.”

Rockfon is ook content met het behalen van het Cradle to Cradle Certified Platinum-niveau voor de categorie Algemeen – Milieubeleid en -beheer en het Gold-niveau voor de categorie Sociale rechtvaardigheid.

 

Cradle to Cradle

C2C is de toonaangevende multi-attribuutstandaard die wereldwijd in verschillende industrieën wordt gebruikt voor materialen en producten die een ‘gezonde, rechtvaardige en duurzame toekomst’ mogelijk maken. Tot nu toe hebben wereldwijd meer dan 34.000 producten een C2C-accreditatie gekregen, variërend van bouwmaterialen tot auto’s en kleding.

In de bouwsector zijn ontwikkelaars, architecten en aannemers op zoek naar duurzame keuzes met betrekking tot materiaal- en productinkoop. De C2C database begeleidt en helpt hen bij het maken van duurzame keuzes. Het gebruik van C2C-gecertificeerde producten levert ook punten op voor verschillende grote bouwclassificatiesystemen zoals LEED en WELL.

ROCKWOOL gebruikt sinds 2016 de Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties als raamwerk bij het stellen van economische, sociale en ecologische doelstellingen en het meten van de vooruitgang. Externe en op wetenschap gebaseerde beoordelingen, zoals C2C, zijn van cruciaal belang voor onafhankelijke evaluatie en voor het opstellen van een uitvoerbare routekaart.