Architect@Work: voorzichtigheid troef

‹ Terug naar overzicht
Geplaatst op:
Hoe ziet dat er eigenlijk uit, een beurs in Corona-tijd? Architect@Work in Ahoy Rotterdam had voor velen de primeur. De organisatie had de nodige maatregelen genomen, waarbij voorzichtigheid duidelijk troef was. 

Bij de ingang moest een QR-code worden gescand, waarna vragen voor een gezondheidscheck moesten worden ingevuld. Een groen vinkje betekende dat de bezoeker een bandje om de pols kreeg, waardoor iedereen kon zien dat hij of zij de beursvloer mocht betreden. Toegangsbewijs werd gescand door iemand met een mondkapje op, handen werden ontsmet en vanaf dat moment was in feite alles als vertrouwd voor een editie van Architect@Work; bedrijven gegroepeerd per vier stands – alleen deze keer met iets meer afstand tussen de stands – en de rijen van elkaar gescheiden met zware gordijnen. Deze keer geen schalen met broodjes en wraps en drank opgesteld in de middenpaden, maar af te halen op verschillende punten van de beursvloer, bediend door mensen met spatschermen voor. Bezoekers liepen in het begin nog een beetje onwennig rond, maar al gauw verdrong de interesse in nieuwe, interessante producten dit gevoel.

Internationale vakbeurs

Tot zover de beschrijving van hoe een beurs in Corona-tijd eruit kan zien. Wat had de internationale vakbeurs de bezoekers te bieden voor geïnteresseerden in plafond- en wandnoviteiten? Een korte opsomming.  Verwol Complete Interieurrealisatie vestigde de aandacht op haar ‘returnity’-programma; systeemwanden worden teruggenomen en hergebruikt. QbiQ Wall Systems presenteerde de IQ Solo, een Cradle-to-Cradle Silver gecertificeerde systeemwand. Het betreft een monoblock systeem van stalen panelen, gevuld met een circulair isolatiemateriaal. Barri & More gaf namens het Franse moederbedrijf Normalu Barrisol informatie over het klimaatplafond Barrisol Clim en specifiek over een nieuw profiel dat voor dit plafond is ontwikkeld. Saint-Gobain Ecophon daagde de bezoekers uit om een ontwerp te maken met een nieuw product: Ecophon Focus Levels. De naam verwijst naar de verschillende niveauhoogtes waarin de panelen zijn te combineren.
Onder de titel Fantastic Future presenteerde Material District Expo de nieuwste ontwikkelde materialen. De noviteiten waren gebundeld per land waaruit de uitvindingen afkomstig was en zoals gewend waren vrijwel alle materialen de uitkomst van vernuftig hergebruik van materialen.

Een uitgebreider verslag van Architect@Work is te lezen in de komende uitgave van PWi.