Bedrijven hard op zoek naar plafond- en wandmonteurs

‹ Terug naar overzicht
Geplaatst op:
Op dit moment draait de bouwwereld op volle toeren. Nederland moet tot 2030 namelijk 900.000 woningen bouwen om het woningtekort en daarmee de woningnood op te lossen. Mede door de opkomst van modulair bouwen is er nu en de komende jaren een groot tekort aan onder andere plafond- en wandmonteurs. De sector Afbouw subsidieert daarom in samenwerking met Savantis een groot deel van de cursuskosten voor werknemers die zich willen specialiseren of laten omscholen. 13 september start de eerste van twee meerdaagse trainingen.

In de afbouw alleen al zijn er de komende vijf jaar 1.100 nieuwe werknemers nodig. In de woningbouw past men namelijk steeds meer prefab-onderdelen toe, zoals scheidingswanden en systeemplafonds. Ook de ontwikkeling naar circulair bouwen speelt een rol. Leerambassadeur Patrick Vos: “Dit geldt ook voor de vastgoedmarkt voor bedrijven. Nu we meer thuiswerken worden kantoren anders ingericht of verbouwd tot appartementen. Ook daar wordt er steeds meer modulair gebouwd met toepassing van losse bouwsegmenten. Juist het toepassen van systeemwanden en -plafonds geeft bouwers de flexibiliteit aan de wensen van de markt te voldoen.”

Gesubsidieerde opleiding voor plafond- en wandmonteurs

Voor wie aan de slag wilt als plafond- en/of wandmonteur zijn er prima mogelijkheden. Werkgevers staan met open armen te wachten op nieuwe mensen die van aanpakken weten. “Met een goede gespecialiseerde training rollen ze, bij wijze van spreken, de rode loper voor je uit. Ik wil het woord baangarantie niet gebruiken, maar het komt wel dicht in de buurt”, vertelt Vos. Starten met een deze training kan op korte termijn.

Savantis biedt twee meerdaagse trainingen aan in Veenendaal. Voor beide trainingen is geen werkervaring of vooropleiding vereist. Je werkt in de training als duo samen aan de opdrachten. De trainingen zijn zeer praktijkgericht maar ook aan de benodigde theoretische achtergrondkennis wordt de nodige aandacht besteed.

De prijs van een training is €1.750 per persoon. Hiervan neemt de sector Afbouw €750 voor haar rekening waarmee de investering in deze training op €1.000 komt. De training wordt afgesloten met een examen. Wanneer deze met een voldoende wordt afgerond ontvangt de deelnemer een ‘branchecertificaat’, een landelijk erkend bewijs van de kennis en vaardigheden. De examenkosten zijn €200 per poging.

Inschrijven kan tot en met 6 september op www.savantis.nl/trainingen.