C2C-certificering op PCM in een HDPE-paneel

‹ Terug naar overzicht
Geplaatst op:
PCM Technology, een dochterbedrijf van OC Autarkis en Salcada, heeft als allereerste in de wereld een Cradle-to-Cradle-certificering Zilver voor zijn PCM verpakt in een HDPE (High Density Polyethyleen) paneel behaald, waaronder voor het C3 PCM klimaatplafond. Walter van Kampen (OC Autarkis) en Gerard Oortman (PCM Technology): “Met de Cradle-to-Cradle-certificering op Zilver-niveau tonen we aan wat we al jarenlang weten: de fase overgangsmaterialen van PCM Technology zijn duurzaam en verantwoord. We lopen voorop op het gebied van circulariteit en renovatie van de gebouwde omgeving en laten zo aan onze klanten zien dat de PCM oplossingen voor vloer en plafond volledig duurzaam en milieubewust zijn opgezet.”

Om tot de Cradle-to-Cradle-certificering te komen is het gehele productieproces gecontroleerd op gezondheid en herbruikbaarheid van materiaal, het gebruik van groene energie binnen het productieproces, het watergebruik en de sociale rechtvaardigheid voor bijvoorbeeld omwonenden en medewerkers. Omdat de CSP PCM-panelen oneindig gerecycled kunnen worden, past het perfect bij de Cradle-to-Cradle circulaire gedachte. Het C3 PCM Klimaatplafond is uitgerust met de gecertificeerde PCM-panelen.

C3 PCM Klimaatplafonds

Hunter Douglas Architectural heeft de krachten gebundeld met OC Autarkis (ontwikkelaar van PCM oplossingen en onderdeel van Orange Climate) om innovatieve plafonds te creëren, die warmte benutten wanneer dat nodig is en gebouwen afkoelt tijdens warmere maanden – zonder de noodzaak van leidingen en water.

Phase Changing Materials

PCM (Phase Changing Materials) oplossingen slaan grote hoeveelheden warmte op of staan deze af wanneer hun fysieke toestand verandert. Dit innovatieve plafondsysteem is voorzien van PCM-cassettes, die met een milieuvriendelijke zoutoplossing zijn gevuld en geprogrammeerd zijn om een bepaalde temperatuur te handhaven. De geprogrammeerde temperatuur van de zoutoplossing zorgt dat er warmte uit de omgeving kan worden opgenomen. Bij het opnemen van warmte wordt de zoutoplossing vloeibaar, dit is de faseovergang van vast naar vloeibaar.

Het biedt niet alleen visueel, akoestisch en thermisch comfort in één duurzaam systeem, maar verzekert het hele jaar door een consistentere kamertemperatuur. Alle innovatieve plafondsystemen in het assortiment dringen de energiekosten drastisch terug en leveren lagere CO² op. In de meeste gebouwen is het plafond het optimale oppervlak voor warmtewisseling. Het gebruik van PCM betekent ook minder energieverbruik – en dus lagere energiekosten – omdat verwarmen en koelen minder vermogen vergt. Bovendien is het plafondsysteem onderhoudsvrij, wat de totale kosten verlaagt.

Assortiment

Het milieuvriendelijke C3 PCM Klimaatplafond combineert functionaliteit met superieur design. Door de speciale eigenschappen van PCM-materialen te benutten, kunnen architecten en designers kiezen uit drie soorten C3 PCM-plafonds, die allemaal beschikbaar zijn met verschillende bevestigingssystemen. Het C3 PCM tegelplafond, het C3 PCM paneelplafond en het C3 PCM brede paneelplafond. Het brede plafondpaneel is uitgerust met de Cradle-to-Cradle-certificering Brons.