Ecophon Group sluit overeenkomst voor overname CLIPSO

‹ Terug naar overzicht
Geplaatst op:
Ecophon Group – onder deel van de Saint-Gobain Group – gaat een exclusieve overeenkomst aan voor de overname van CLIPSO, een erkende leverancier van akoestische textieloplossingen. CLIPSO ontwerpt, produceert en verkoopt gespannen textieloplossingen voor plafond- en wandtoepassingen. Deze oplossingen bieden goede akoestische prestaties, een eenvoudige installatie, een grote keuze aan kleuren, patronen en printmogelijkheden. De oplossingen worden ook aanbevolen door architecten en interieurontwerpers van over de hele wereld vanwege hun superieure robuustheid, waardoor ze een natuurlijke keuze zijn in tal van historische architecturale projecten.

Productiefaciliteiten

CLIPSO heeft zijn hoofdkantoor in de buurt van Mulhouse, Frankrijk. Het bedrijf heeft twee productiefaciliteiten in Frankrijk en één in New Jersey, VS. Met een breed productassortiment en een wereldwijd netwerk van 1.500 onafhankelijke gecertificeerde installateurs, verkoopt het voornamelijk in Europa (55 procent) en de VS (25 procent).

 

Versterking van expertise

De overname van CLIPSO versterkt Ecophon‘s expertise op de markt van architecturale akoestische oplossingen. “CLIPSO’s assortiment van akoestische oplossingen in textiel is een natuurlijke aanvulling op de onze. Het wereldwijde bereik van het bedrijf, de aanwezige toewijding aan duurzaamheid en de scherpe focus op een gezond binnenmilieu zijn slechts enkele van de synergiën die we graag willen verkennen”, zegt Francois Michel, CEO van Saint-Gobain Global Architectural Specialties en President van Ecophon Group. “Door onze krachten te bundelen met Ecophon kunnen we onze beide sterke punten benutten. Door zijn onbetwiste toonaangevende expertise als leverancier van akoestische binnenoplossingen, werkt Ecophon al samen met de meest erkende partners in het veld, over de hele wereld. Ik kijk ernaar uit om CLIPSO-oplossingen aan hen te introduceren met hetzelfde niveau van expertise, service en toewijding voor ons gemeenschappelijke doel van Saint-Gobain: ‘De wereld een betere thuis maken’”, zegt Catherine Geis, CEO van CLIPSO.