Hunter Douglas Architectural nieuwe eigenaar Derako Solid Wood Systems

‹ Terug naar overzicht
Geplaatst op:
Hunter Douglas Architectural heeft 100 procent van de aandelen van Derako International B.V. overgenomen. Na een vruchtbare samenwerking van zo’n twintig jaar voor verkoop op de Europese markt, bundelen Hunter Douglas Architectural en Derako International B.V nu definitief hun krachten. Terwijl Derako International B.V. als merknaam zal blijven bestaan, gaan beide bedrijven nu samen verder, in de vorm van een overname door Hunter Douglas Architectural.

“Dat beide bedrijven elkaar goed aanvullen, blijkt uit de langdurige en goede samenwerking over twee decennia”, vertelt Peter van Laar, Managing Director van Derako International. “Eigenlijk is deze stap dan ook logisch. Derako maakt al jaren gebruik van het verkoopnetwerk van Hunter Douglas op de internationale markt. Deze overname kun je zien als een lange verloving, waarbij er nu getrouwd wordt. Derako behoudt haar eigen expertise, technische support en productieomgeving in ‘t Zand maar komt voortaan onder het management van Hunter Douglas te staan.”

 

 

Wereldwijde mogelijkheden

Pieter van Rees, Business development- & Marketing Manager van Hunter Douglas Architectural, deelt deze visie. “Het zijn twee bedrijven met eigen expertises, die elkaar tegelijkertijd goed aanvullen. Deze stap opent wereldwijde mogelijkheden voor het verder vergroten van duurzame houten plafond- en wandoplossingen in de bouw door Derako’s jarenlange ervaring op dit gebied. Anderzijds beschikt Hunter Douglas over een groot internationaal sales netwerk waar groei inzit.”.

 

 

Duurzaamheid

Met het oog op de toekomst, biedt het internationaal aanbieden van meer hout in het portfolio interessante mogelijkheden. Van Laar: “Hout is een hernieuwbare en duurzame grondstof, en de afgelopen decennia is duurzaamheid hoog op de maatschappelijke agenda komen te staan. Daarnaast is het samenbrengen van twee bedrijven onder één management een efficiënte manier om gerichter en duurzamer te produceren en te verkopen.”

 

Houten systemen

Derako International is als industrieel producent al jarenlang vooruitstrevend in de ontwikkeling, verwerking en toepassing van houten plafond-, wand- en gevelsystemen. Het bedrijf richt zich met haar productportfolio op de professionele markt, zowel in Nederland als omringende Europese landen.

 

Verschillende soorten materialen

Hunter Douglas Architectural is actief in meer dan 100 landen en heeft zo’n 23.000 medewerkers in dienst wereldwijd. Het portfolio omvat een uitgebreid assortiment met verschillende soorten materialen zoals metalen, aluminium, textiel- en houten plafonds. Een aantal van deze plafondsystemen kan ook als gevelbekleding worden gebruikt. Met het samenvoegen van beide bedrijven, voegt Hunter Douglas Architectural bredere mogelijkheden toe voor de toepassing van hout binnen een project. Beide bedrijfsportfolio’s vullen elkaar perfect aan.