Hunter Douglas lanceert duurzame klimaatplafonds

‹ Terug naar overzicht
Geplaatst op:
Hunter Douglas Architectural heeft de krachten gebundeld met OC Autarkis (onderdeel van Orange Climate) om innovatieve klimaatplafonds te creëren, die warmte benutten wanneer dat nodig is en gebouwen afkoelen tijdens warmere maanden – zonder de noodzaak van leidingen en water.

PCM (Phase Changing Materials) oplossingen slaan grote hoeveelheden warmte op of staan deze af wanneer hun fysieke toestand verandert, zoals van vast naar vloeibaar of vice versa. Om die eigenschappen te benutten ontwikkelden de deskundige teams van de twee bedrijven het C3 PCM-klimaatplafond, bestaande uit drie plafondoplossingen.

  • C3 PCM-tegelplafond: Het C3 PCM-tegelplafond biedt eenvoudig toegang tot het plenum voor onderhoud of reparatie van geïnstalleerde voorzieningen. De tegels, op brandveiligheid getest in overeenstemming met DIN EN 13501-1, zijn beschikbaar in een uitgebreid assortiment vierkante en rechthoekige afmetingen.
  • C3 PCM-paneelplafond: Het C3 PCM-paneelplafond is beschikbaar in een groot aantal afmetingen voor standaard roosteropties. De panelen zijn speciaal ontworpen met een groot aantal verschillende bevestigingsopties en zijn geassembleerd om oneindig veel mogelijkheden te bieden wat betreft design, comfort en praktische toepassingen.
  • C3 PCM-brede paneelplafond: Het C3 PCM-brede paneelplafond wordt als ondersteunend systeem geïnstalleerd, zodat de architect een uniek metalen plafond van hoge kwaliteit kan ontwerpen met meerdere designopties. De plafondpanelen zijn voorzien van een dichte C-verbinding.

 

Bekijk voor meer informatie over de klimaatplafonds de brochure van Hunter Douglas.