Inteco biedt hygiëne met MeandRo-Clean

‹ Terug naar overzicht
Geplaatst op:
Inteco heeft het MeandRo-Clean-systeem ontwikkeld. Het MeandRo-Clean-klimaatplafond is een oplossing voor instellingen met een strenge hygiëne-eis zoals ziekenhuizen, laboratoria en medische praktijken. Dit systeem draagt volgens de fabrikant bij aan het ideale binnenklimaat met een optimale temperatuur, hygiëne, luchtvochtigheid en luchtverversing voor iedere afzonderlijke ruimte.

De ruimte wordt voorzien van een koperen diffusiedicht klimaatsysteem in een metalen plafondsysteem. Het systeem kenmerkt zich door een koperen buis die door een soldeerproces verbonden wordt met een aluminium strekmetalen plaat. Hierdoor wordt over het gehele actieve plafondoppervlak een perfecte gelijkmatige temperatuurverdeling gerealiseerd, hetgeen leidt tot de best mogelijke energieoverdracht.

Afsluitende kunststof folie

Een belangrijk onderdeel van het MeandRo–Clean-klimaatplafond is de toevoeging van een afsluitende kunststof folie. Deze folie is aangebracht direct boven het geperforeerde metalen plafondpaneel en de toepassing ervan zorgt ervoor dat er een afsluiting ontstaat tussen de verblijfsruimte en het plenum. Verspreiding van stof en bacteriën wordt hiermee voorkomen zonder dat de werking van het klimaatplafond verandert. De koel- en verwarmingscapaciteiten blijven hoog en de akoestische eigenschappen veranderen niet. Daarnaast zorgt de afsluitende eigenschap van het folie ervoor dat ontsmettingsmiddel de gehele ruimte, inclusief klimaatplafond, adequaat kan desinfecteren.
Tenslotte kan het systeem compleet gemaakt worden met een bovenliggend akoestisch pakket. Het MeandRo-Clean-systeem is reeds door diverse hygiënecommissies van ziekenhuizen goedgekeurd als klimaatsysteem in onder andere intensive-care ruimten.