Red Dot Award voor HeartFelt Baffle-plafondsysteem

‹ Terug naar overzicht
Geplaatst op:
Hunter Douglas Architectural heeft een prestigieuze internationale designprijs gewonnen voor zijn innovatieve HeartFelt Baffles-plafondsysteem. De Red Dot Award in de categorie 'Product Design' volgt slechts twee jaar nadat het toen pas gelanceerde modulaire HeartFelt vilten plafond ook de Red Dot Award 'Best of the Best' ontving.

Met de introductie van het Heartfelt baffleplafond kunnen interieurontwerpers en architecten het vilten plafondsysteem in nog meer omgevingen gebruiken, en het is door designers en architecten geprezen om zijn eenvoud, de vrijheid die het biedt met betrekking tot vorm en afmeting, en de mogelijkheid om het plafond gemakkelijk te monteren en demonteren.

PES-vezels

Net als de HeartFelt plafond- en wandsystemen zijn de lichtgewicht HeartFelt baffles gemaakt van niet-geweven thermisch gevormde PES-vezels. Ook zijn de baffles getest op brandwerendheid tot klasse B-S1, d0. Omdat de vezels 100 procent recyclebaar zijn, hebben de baffles de C2C ‘brons’-certificering van het Cradle to Cradle Products Innovation Institute. De akoestische eigenschappen van HeartFelt zijn onveranderd gebleven, met absorptiewaarden (αw) tussen 0,45 en 0,70.