Saint-Gobain Solutions en Gyproc introduceren Afbouwpakketten

‹ Terug naar overzicht
Geplaatst op:
De gehele bouwkolom kampt met steeds meer uitdagingen die van invloed zijn op de bedrijfsvoering en het rendement van bouwend Nederland. Om hierin te ondersteunen slaan Saint-Gobain Solutions en Gyproc de handen ineen en introduceren Afbouwpakketten: op maat gemaakte prefab werkpakketten die voldoen aan de hoogste eisen op het gebied van duurzaamheid en comfort.

“In de bouw zijn zaken als personeelstekort, arbo-regelgeving, verhoogde eisen met betrekking tot kwalitatief en duurzaam bouwen én toenemende logistieke uitdagingen allemaal van grote invloed op de bedrijfsvoering”, vertelt Mark van Houten, commercieel directeur van Saint-Gobain Gyproc en Isover. “Met onze Afbouwpakketten lossen we een groot deel van deze issues op voor alle betrokken partijen.”

Vijf niveaus Afbouwpakketten

De Afbouwpakketten zijn in vijf niveaus beschikbaar. Het is mogelijk om Gyproc-gipsplaten voor één ruimte in een pakket geleverd te krijgen met daarbij verschillende opties. Dit varieert van platen gezaagd op lengte, gestapeld naar gewenste montagevolgorde tot gipsplaten voorzien van sparingen én meer.

Simon Scheepens, business unit manager van Interior Solutions, legt uit: “Om te beginnen kijken we samen met de aannemer en het afbouwbedrijf naar de gewenste prestaties voor een ruimte en adviseren in de toe te passen systemen. Indien gewenst kunnen we het bim-tekenwerk uit handen nemen.”

Doordat alle systemen vooraf in bim worden ingetekend, is een maatvaste uitvoering van alle systemen gewaarborgd en worden faalkosten voorkomen. Alle platen worden in de fabriek zo efficiënt mogelijk op maat gesneden en verpakt als pakket voor één ruimte. Hiermee gaat de bouwproductiviteit omhoog, wordt snijafval verminderd en is de werkplek op de bouw vrij van stof. De Afbouwpakketten worden op het gewenste moment geleverd op de bouw. “De productiviteit verhogen is een van de belangrijkste doelen van dit nieuwe concept. De belofte is niet voor niets: wij bouwen voor, u bouwt door”, aldus Scheepens.

Van Houten vertelt: “Het succes van de Afbouwpakketten heeft zich al een aantal keer bewezen. Een voorbeeld is de bouw van het 288 kamers tellende Hotel Amstelkwartier, een Gyproc Trophy-project van Kwakman Afbouw. Per afzonderlijke hotelkamer is één Afbouwpakket met alle benodigde bouwmaterialen samengesteld. De pakketten zijn op vooraf bepaalde tijdstippen door Van Keulen Hout en Bouwmaterialen op de juiste verdieping en in de exacte hotelkamer geleverd. De monteurs en installateurs konden per hotelkamer deze Afbouwpakketten stapsgewijs afwerken om zo tot de afgesproken quota per dag te komen.”

Meer informatie is te vinden op www.gyproc.nl/afbouwpakketten of www.saint-gobain-solutions.nl/afbouwpakketten.