Verwol komt met Returnity-programma

‹ Terug naar overzicht
Geplaatst op:
De term ‘Circulair bouwen’ levert meer dan een miljoen hits op in Google. Volgens Verwol hoog tijd om het concreet te maken. Het bedrijf start met zijn Returnity-programma met het circulair maken van systeemwanden. Verwol koopt zijn systeemwanden terug en hergebruikt ze in een nieuw project.

Verwol introduceert naar eigen zeggen het eerste circulaire businessmodel in de afbouw waarbij:

– 80 procent van de producten één op één worden hergebruikt
– De overige grondstoffen voor 90 procent worden gerecycled
– Duurzaamheid niet ten koste gaat van financieel resultaat
– Duurzaam gebruik van materialen ook in financiële zin oplevert

Twee keuzes

Wanneer u wanden van Verwol koopt krijgt u de keuze tussen twee opties: u koopt nieuwe wanden en spreekt af hoe lang u de wanden gebruikt. Na de gebruiksperiode komt Verwol de wanden demonteren en slaan zij de wanden op in hun fabriek in Opmeer. U ontvangt een vergoeding voor het terugleveren van de wanden aan Verwol. Of u koopt ‘second life’-wanden. Deze wanden zijn al eens gebruikt maar verkeren in prima staat en kunnen zonder problemen hergebruikt worden, aldus Verwol. Afhankelijk van de gebruiksperiode ontvangt u weer een vergoeding voor het terugleveren van de second life-wand aan Verwol.

Klik hier voor de selectie transparante en dichte systeemwanden van Verwol die in het Returnity-programma aangeboden worden.