International Gypsum Trophy voor SBRA Group

‹ Terug naar overzicht
Geplaatst op:
De Belgische tak van de SRBA Group heeft in Athene de International Gypsum Trophy gewonnen in de categorie niet-residentieel. De prijs werd toegekend voor de renovatie van het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten in Antwerpen, naar een ontwerp van KAAN Architecten.

De jury was vooral onder de indruk van de unieke plafondstructuren en de complexe afwerking van de zeer hoge muren. Een uitdagende renovatie die vakkundig werd uitgevoerd met behulp van innovatieve oplossingen en met respect voor het bestaande historische gebouw.

 

Grand Prix

De uitreiking van de International Gypsum Trophy vond voor de dertiende keer plaats. De grote winnaar tijdens de feestelijkheden eind april in Athene was de PMK Group. Het bedrijf uit Dubai kreeg de Grand Prix toegewezen voor hun inzending in de categorie Innovatie. Het betrof het project UAE Pavillion voor Expo 2020 in de Verenigde Arabische Emiraten.
In deze internationale wedstrijd namen in totaal 73 projecten uit 27 landen deel in 6 verschillende categorieën.

 

Nederlandse inzendingen

De winnaars van de Nationale Gyproc Trophy vormden de Nederlandse inzendingen in Athene. Het betrof SRBA Group voor het project New Amsterdam Court House, AT Projecten voor Valley in Amsterdam, Kwakman Groep voor de restauratie van de beddentorens van het UMC in Amsterdam en B&O Projectafbouw voor Echo TU Delft.